Kosovo crește cu 100% taxele impuse produselor sârbe

Kosovo crește cu 100% taxele impuse produselor sârbe

Ramush Haradinaj

scris 22 nov 2018

Kosovo a crescut miercuri cu 100% taxele vamale impuse produselor sârbe, la o zi după noul său eșec de a adera la Interpol, din cauza unei ”campanii feroce” a Serbiei potrivit Priștinei, relatează AFP.

Este vorba despre represalii fără precedent decise de Priștina vizând eforturile depuse de vecinul său cu scopul de a submina aderarea Kosovo la organizații internaționale, scrie News.ro

”Această hotărâre intră în vigoare imediat”, a anunțat premierul kosovar Ramush Haradinaj, în urma unui vot al Guvernului.

Guvernul georgian a decis anularea datoriilor bancare ale peste 600.000 de persoane aflate pe \'\'lista neagră\'\', pentru a le permite \'\'să rupă cătușele\ CITEȘTE ȘI Guvernul georgian a decis anularea datoriilor bancare ale peste 600.000 de persoane aflate pe ''lista neagră'', pentru a le permite ''să rupă cătușele"

Acesta este un răspuns dat ”agresivității Serbiei față de Kosovo prin toate mijloacele”, a subliniat șeful Guvernului kosovar.

Aceeași taxă urmează să fie aplicată produselor bosniace.

Bosnia-Herțegovina, la fel ca Sebia, nu ecunoaște independența Kosovo, proclamată în 2008.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
kosovo
serbia
taxe