Lavrov spune că NATO și UE au cedat în fața dominației SUA

Lavrov spune că NATO și UE au cedat în fața dominației SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2022

NATO și UE au cedat în fața dominației SUA, afirmă ministrul rus de externe Serghei Lavrov, în opinia căruia toate țările consideră că nu merită să asculte decât de Washington, relatează DPA, care citează un interviu pentru televiziunea italiană Mediaset, preluat de agenția oficială rusă de presă TASS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"NATO și Uniunea Europeană s-au resemnat cu faptul că 'stăpânul casei' este la Washington", a declarat Lavrov, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS (Re)Descoperă România – Alexu Toader, co-Fondator Viscri 32: Satul e o propunere inedită în peisajul de ecoturism. Nu ne dorim să creștem cu mult spațiile de cazare pentru ca oamenii să aibă o experiență autentică CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS (Re)Descoperă România – Alexu Toader, co-Fondator Viscri 32: Satul e o propunere inedită în peisajul de ecoturism. Nu ne dorim să creștem cu mult spațiile de cazare pentru ca oamenii să aibă o experiență autentică

"Iar cei de la Washington au decis că lumea trebuie să fie acum monopolară, numai despre asta vorbesc tot timpul", a adăugat el.

Lavrov a acuzat de asemenea SUA și Canada că antrenează "subdiviziuni neonaziste" care s-au infiltrat în rândurile armatei ucrainene, făcând referire în special la regimentul Azov, ai cărui membri încă rezistă în uzina de oțel Azovstal din orașul ucrainean asediat Mariupol.

Există publicații "care confirmă că americanii, dar în special canadienii au jucat un rol central în pregătirea de subdiviziuni ultraradicale și deschis neonaziste pentru Ucraina", a afirmat șeful diplomației ruse, fără a preciza care sunt publicațiile la care face referire.

Lavrov a declarat de asemenea că Rusia nu caută o schimbare de regim în Ucraina și că războiul declanșat prin invazia sa vrea "să garanteze securitatea populației din est", potrivit EFE.

"Nu vrem ca (președintele ucrainean Volodimir Zelenski) să se predea, ci să dispună încetarea ostilităților. Scopul nostru nu este o schimbare de regim în Ucraina, asta este specialitatea SUA", a spus ministrul rus de externe, în primul său interviu pentru media europene de la începerea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie.

El a negat din nou că Rusia este autoarea masacrelor din orașe ucrainene precum Bucea, spunând că soldații ruși au părăsit localitatea la 30 martie, în ciuda unor mărturii care susțin contrariul și a unor imagini transmise de presă, pe care o critică permanent.

"Nu vreau să intru în detalii în privința acestui aspect, deoarece este evident că este un fals, pe care orice observator îl poate observa rapid", a adăugat Lavrov.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
nato
rusia