Rusia nu vizează încheierea războiului din Ucraina la 9 mai

Rusia nu vizează încheierea războiului din Ucraina la 9 mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2022

Rusia nu caută să termine războiul din Ucraina la 9 mai, sărbătorită ca Ziua Victoriei, a spus ministrul său de externe, Serghei Lavrov, în timp ce analiștii estimează o posibilă încheiere a conflictului la acea dată, notează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Militarii noștri nu își va ajusta artificial acțiunile la vreo dată anume, inclusiv la Ziua Victoriei", a declarat Serghei Lavrov într-un interviu pentru televiziunea italiană Mediaset, referindu-se la această dată comemorând ziua de 9 mai 1945 și capitularea naziștilor în fața Aliaților, printre care Uniunea Sovietică, scrie Agerpres.

Ministrul Turismului, întrebat dacă i se pare scump pe litoralul românesc: În anumite situații, da. Nu îmi explic cum o parte dintre români preferă aceste locuri scumpe CITEȘTE ȘI Ministrul Turismului, întrebat dacă i se pare scump pe litoralul românesc: În anumite situații, da. Nu îmi explic cum o parte dintre români preferă aceste locuri scumpe

"Ritmul operațiunii din Ucraina depinde, în primul rând, de necesitatea de a minimiza posibilele riscuri pentru populația civilă și militarii ruși", a adăugat el.

Rusia sărbătorește, de obicei, Ziua Victoriei cu mare fast, cu o uriașă paradă militară prin centrul Moscovei și un discurs al președintelui Vladimir Putin, salutând rolul principal al țării în înfrângerea fascismului în Europa.

Dar celebrările din acest an vor fi plasate pe fundalul campaniei militare a Moscovei în Ucraina, pe care Putin a justificat-o spunând, printre altele, că fosta republică sovietică trebuie "denazificată" și făcând alte aluzii la cel de-Al Doilea Război Mondial.

"Vom sărbători solemn ziua de 9 mai, așa cum facem întotdeauna. Să ne amintim de cei care au căzut pentru eliberarea Rusiei și altor republici ale fostei URSS, pentru eliberarea Europei de flagelul nazist", a declarat Lavrov.

Mii de civili au fost uciși în Ucraina și milioane au fost strămutați în urma invaziei ruse care a început la 24 februarie.

Moscova a anunțat un bilanț oficial de aproximativ o mie de morți printre soldații săi. Ucraina susține că pierderile Rusiei sunt mult mai mari, potrivit AFP.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
serghei lavrov