Leoni, cu fabrici și în România, a deschis a treia unitate de producție din Serbia și se gândește deja la a patra

Leoni, cu fabrici și în România, a deschis a treia unitate de producție din Serbia și se gândește deja la a patra
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 31 iul 2017

Compania germană Leoni, cu fabrici și în România, a inaugurat a treia fabrică din Serbia și ia în calcul să deschidă și a patra unitate de producție în această țară, a anunțat guvernul de la Belgrad, citat de SeeNews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Leoni, care produce cabluri, sisteme de cablare și produse conexe, deține trei fabrici în România, la Arad, Bistrița și Pitești. În regiune, Leoni are fabrici în Cehia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia și Ucraina.

Compania germană prezentă în Serbia din 2009, a investit 22 de milioane de euro în noua fabrică, care va produce cabluri pentru producătorul auto BMW. Noua facilitate de producție are 2.200 de angajați.

Potrivit oficialilor sârbi, Leoni ia în calcul să deschidă, pe viitor, și a patra facilitate de producție în Sebia, dar nu a luat încă o decizie definitivă în acest sens.

FOTO Mercedes lansează în România face-liftul limuzinei S Class, cu noi opțiuni de motorizare CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes lansează în România face-liftul limuzinei S Class, cu noi opțiuni de motorizare

Compania a investit până acum 75 de milioane de euro în Serbia și se apropie de 8.000 de angajați în fabricile pe care le deține în această țară.

Leoni va primi și un sprijin de 5,5 milioane de euro din partea guvernului sârb, compania luându-și în schimb angajamentul de a nu face reduceri de personal la fabricile din Serbia în următorii 5 ani. Leoni a fost al nouălea mare exportator din Serbia în primul semestru, cu exporturi de aproape 90 de milioane de euro, arată datele minsterului sârb de Finanțe.

Fondată în 1917, Leoni este lider global în furnizarea de sisteme de cablare și tehnologie de cablu, cu peste 75.000 de angajați în 32 de țări. Printre clienții Leoni se află Volkswagen, Siemens și Deutsche Telekom.

viewscnt
Afla mai multe despre
leoni
fabrici
serbia
regiune
cablare
cabluri auto
componente
auto