Letonia intră în lockdown

Letonia intră în lockdown
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2021

Letonia, una din țările cu cel mai scăzut număr de persoane vaccinate anti-COVID-19 din Uniunea Europeană, a anunțat un lockdown în perioada 21 octombrie - 15 noiembrie pentru a încerca să încetinească creșterea ritmului infectării, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Sistemul nostru de sănătate este în pericol ... Singura modalitate de a ieși din această criză este să ne vaccinăm", a declarat prim-ministrul Krisjanis Karins după ședința de urgență a guvernului în care a pus pe seama ratei scăzute de vaccinare creșterea numărului de persoane spitalizate, scrie Agerpres.

Liviu Dragnea, întrebat dacă a dat ordin să fie bătuți românii la protestul din 10 august: Eram la Neptun și beam niște vin rece CITEȘTE ȘI Liviu Dragnea, întrebat dacă a dat ordin să fie bătuți românii la protestul din 10 august: Eram la Neptun și beam niște vin rece

Doar 54% din adulții letoni sunt complet vaccinați, mult sub media UE de 74%, arată datele europene.

"Trebuie să-mi cer scuze față de cei deja vaccinați", a spus Karins, anunțând că magazinele, restaurantele, școlile și instituțiile de divertisment vor fi închise. Rămân deschise doar serviciile esențiale, fiind de asemenea impusă interdicția de circulație pe timpul nopții, între orele 20:00 și 05:00.

Va fi permisă continuarea activităților cu participarea în persoană în domenii precum construcțiile, sectorul manufacturier și serviciile esențiale.

Unul dintre cele două mari spitale din Riga a început să instaleze paturi improvizate pentru pacienții cu COVID-19 în atrium său pentru a face față afluxului de pacienți, potrivit informațiilor furnizate de postul național de radio.

Nu au fost anunțate restricții de călătorie "deoarece rata de infectare în alte părți este mult mai mică și nu vedem riscuri imediate", a spus Karins.

Numărul cazurilor de infectare în Letonia a crescut cu 49% săptămâna trecută, conform autorităților sanitare.

VIDEO PROFIT NEWS TV - AROBS iese la cumpărături, după cel mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO, și negociază 5 achiziții CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - AROBS iese la cumpărături, după cel mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO, și negociază 5 achiziții

Au fost anulate mare parte din operațiile planificate săptămâna trecută, pe fondul unei nevoi crescute de paturi și de personal.

Letonia a raportat al doilea cel mai grav procent de infectare din UE, după Lituania, în cele două săptămâni până pe 10 octombrie, cu 864 de cazuri noi la 10.000 de persoane.

Președintele leton Egils Levits a fost testat pozitiv săptămâna trecută, ceea ce l-a determinat pe președintele finlandez Sauli Niinisto, care a luat micul dejun cu omologul leton cu o zi înainte, să se izoleze. 

viewscnt
Afla mai multe despre
letonia
lockdown