Medvedev recunoaște: Rusia nu va lăsa niciodată Ucraina în pace

Medvedev recunoaște: Rusia nu va lăsa niciodată Ucraina în pace
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2024

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, recunoaște că Rusia va fi mereu în război cu Ucraina, iar un motiv pentru un atac va fi găsit și peste 10 sau 50 de ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Existența Ucrainei este fatală pentru ucraineni. Și nu mă refer doar la starea actuală, la regimul politic de tip Banderas. Vorbesc despre orice, absolut orice Ucraina. De ce? Existența unui stat independent pe teritoriile istorice rusești va fi acum un pretext constant pentru reluarea ostilităților", a scris fostul președinte pe Telegram.

"Este prea târziu. Oricine se va afla la cârma noii entități canceroase numite Ucraina, nu va adăuga legitimitate guvernării sale și statut juridic "țării" în sine. Probabilitatea unei noi ciocniri va rămâne la nesfârșit. Practic, întotdeauna. Mai mult decât atât, există 100% șanse de a avea un nou conflict, indiferent ce documente de securitate semnează Occidentul cu regimul marionetă de la Kiev. Acesta (conflictul - n.r.) nu va fi oprit de asocierea Ucrainei la UE și nici măcar de aderarea acestei țări artificiale la NATO. Acest lucru se poate întâmpla peste 10 sau 50 de ani", mărturisește Medvedev.

LISTA schimbărilor avansate pentru polițele RCA. Prețul va fi redus pentru unele categorii, nouă formulă de calcul CITEȘTE ȘI LISTA schimbărilor avansate pentru polițele RCA. Prețul va fi redus pentru unele categorii, nouă formulă de calcul

De asemenea, el crede că ucrainenii, "indiferent cât de mult le doresc moartea rușilor acum" și "indiferent cât de mult urăsc conducerea rusă", vor alege într-o zi să trăiască într-un "mare stat comun", în loc să lupte la nesfârșit și să moară, scrie News.ro.

"Cu cât mai repede ucrainenii realizează acest lucru - cu atât mai bine", conchide Dmitri Medvedev.

Aliatul lui Putin a devenit una dintre cele mai dure voci ale Kremlinului de la invazia rusă asupra Ucrainei în februarie 2022, în ciuda aurei de reformist și adept al modernizării pe care a avut-o în timpul cât a fost președinte, între 2008 și 2012.

Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022 pretextând inițial că trebuie apărată minoritatea rusă de regimul "nazist" de la Kiev. După denazificare și demilitarizare, Rusia a prezentat "operațiunea sa specială" drept o luptă existențială necesară cu Occidentul, care ar vrea să dezmembreze Rusia și să-i fure resursele.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
razboi