Militarii și pensionarii costă Rusia aproape 7 miliarde de dolari

Militarii și pensionarii costă Rusia aproape 7 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2021

Plățile sociale către pensionari și soldați anunțate de președintele Vladimir Putin înainte de alegerile de luna viitoare ar putea costa bugetul peste 500 de miliarde de ruble (6,75 miliarde de dolari), a declarat parlamentarul Andrei Makarov, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Putin a anunțat, duminică, că personalul militar va primi o singură plată de 15.000 de ruble (202,41 de dolari) și pensionarii 10.000 de ruble, o decizie menită să-i ajute să facă față inflației mari, scrie Agerpres.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

„Calculele inițiale arată că procesarea plăților va necesita peste 500 de miliarde de ruble”, a spus Andrei Makarov, șeful Comisiei pentru buget din Duma de Stat, potrivit site-ului partidului Rusia unită.

Andrei Makarov a spus că plățile vor fi finanțate din venituri bugetare suplimentare.

Plățile propuse ar putea ajunge la o sumă totală de 460-480 de miliarde de ruble, ceea ce va adăuga 0,2 puncte procentuale la creșterea PIB din 2021, dar va avea un impact și asupra inflației, a spus Sofia Doneț, economista șefă a Renaissance Capital.

Dimitri Dolghin de la ING a declarat că promisiunile lui Putin ar putea costa 450 de miliarde de ruble, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra creșterii economice.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
militari
pensionari