Ministrul bulgar al Turismului: Ne concentrăm pe turiștii din Bulgaria și pe cei din țările vecine

Ministrul bulgar al Turismului: Ne concentrăm pe turiștii din Bulgaria și pe cei din țările vecine
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2020

Ministrul Turismului din Bulgaria, Nikolina Angelkova, a discutat la telefon și online cu reprezentanți ai instituțiilor și companiilor din România, Grecia, Germania, Polonia, Turcia, Israel, precum și din alte state, despre ieșirea din criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Partenerii mei confirmă că perspectivele Bulgariei ca destinație turistică sunt optimiste, deoarece suntem printre țările cu măsuri eficiente de prevenire a răspândirii pandemiei. În cadrul discuțiilor, principalii tour-operatori din aceste state ne-au informat că intenționează să ofere zboruri charter spre Bulgaria de la începutul acestei luni și începutul lunii viitoare", a declarat Angelkova.

Gigantul american Estée Lauder, amendat în România pentru GDPR. Compania ar fi prelucrat ilegal date personale CITEȘTE ȘI Gigantul american Estée Lauder, amendat în România pentru GDPR. Compania ar fi prelucrat ilegal date personale

"Ne concentrăm pe turiștii din Bulgaria și pe cei din țările vecine și, desigur, pe oaspeții de pe piețele turistice din UE, care au o importanță semnificativă pentru Bulgaria și care au o situație epidemică similară", a adăugat ministrul Turismului, potrivit Agerpres.

Miercuri, Parlamentul Bulgariei a aprobat inițiativa Guvernului privind reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru restaurante și servicii de catering până la 9%, de la 20%, începând din luna iulie a acestui an, în ideea de a ajuta industria ospitalității să își revină după pandemie.

Cota redusă de TVA, care va fi valabilă până la finele anului 2021, este văzută ca o măsură temporară de sprijin. Reducerea nu va afecta și băuturile alcoolice vândute în restaurante și de serviciile de catering, care vor fi supuse în continuare unei cote de TVA de 20%.

Turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură aproximativ 8% din PIB și numeroase locuri de muncă. Pe ansamblul anului trecut, un număr de aproximativ 9,3 milioane de turiști străini au vizitat Bulgaria (țară a cărei populație este de aproximativ șapte milioane), o creștere de 0,4% față de 2018. Autoritățile de la Sofia prognozează în acest an o contracție a economiei cu 3%, în timp ce Comisia Europeană se așteaptă la un declin al economiei de 7,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
turism