Naftogaz - prima entitate guvernamentală ucraineană care a intrat în incapacitate de plată de la începutul războiului

Naftogaz - prima entitate guvernamentală ucraineană care a intrat în incapacitate de plată de la începutul războiului
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2022

Compania ucraineană de gaze Naftogaz a devenit prima entitate guvernamentală ucraineană care a intrat în incapcitate de plată de la începutul războiului, după ce firma energetică de stat nu a reușit să efectueze plățile datorate pentru obligațiunile internaționale înainte de expirarea, marți, a perioadei de grație, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a declarat într-un comunicat că nu a reușit să obțină sprijinul creditorilor pentru o propunere de înghețare a plăților pentru unele dintre obligațiunile sale pentru o perioadă de doi ani, pe care a făcut-o săptămâna trecută, scrie News.ro.

DOCUMENT Lista cu proiectele prioritare la bani publici CITEȘTE ȘI DOCUMENT Lista cu proiectele prioritare la bani publici

”Naftogaz nu a primit acordul cabinetului de miniștri al Ucrainei pentru a efectua plățile necesare. Anumite evenimente de neplată au sau vor avea loc ca urmare a acestei decizii și a neplatei care rezultă”, a spus compania într-un comunicat.

Naftogaz a mai spus că lucrează cu părțile relevante pentru a lansa o nouă propunere de tratament al datoriilor, care a fost elaborată de Cabinet.

Naftogaz, care a contribuit cu aproape 17% din veniturile publice ale Ucrainei anul trecut, a înaintat guvernului două solicitări de aprobare a plăților către creditori și de a evita o incapacitate de plată, dar ambele au fost respinse.

Firma - care trebuia să transfere până marți 335 de milioane de dolari în plăți de principal și dobândă, precum și o tranșă separată a dobânzii la o altă emisiune de obligațiuni, cu maturitate în 2024 - emite obligațiuni prin filiala sa de finanțare Kondor Finance.

viewscnt
Afla mai multe despre
naftogaz
gaze