O serie de cutremure a pus în alertă Turcia

O serie de cutremure a pus în alertă Turcia
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2024

O serie de cutremure de intensitate diferită, cea mai mare atingând 5,6 grade pe scara Richter, a zguduit joi centrul Turciei fără a provoca victime, dar punând regiunea în alertă, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Cel puțin trei cutremure au fost resimțite după-amiaza târziu și spre seară în regiunea Tokat, între țărmul Mării Negre și nordul Anatoliei. Cel mai puternic seism a avut o intensitate de 5,6 grade, iar în urma acestuia o persoană a fost rănită și s-au înregistrat pagube materiale, conform unei informări din partea ministrului Sănătății, Charretin Coca, scrie Agerpres.

Finanțele confirmă - Programul Fidelis a doborât 3 recorduri. Cum investești pe bursă și alte subiecte de educație financiară vor fi discutate la Maratonul Profit News TV CITEȘTE ȘI Finanțele confirmă - Programul Fidelis a doborât 3 recorduri. Cum investești pe bursă și alte subiecte de educație financiară vor fi discutate la Maratonul Profit News TV

"La fața locului au fost trimise vehicule de intervenție și ambulanțe", a spus ministrul pe rețeaua X.

Agenția locală de știri AHI a raportat cinci răniți în rândul locuitorilor panicați, care încercau să își părăsească locuințele.

Acest ultim cutremur a fost resimțit în special în marele oraș de coastă Samsun, unde nu au fost raportate victime.

Ministrul de Interne Ali Verlikaya a declarat că "monitorizează situația", în timp ce guvernatorul districtului Tokat, unde a fost localizat epicentrul cutremurului, și o delegație de la Afad, agenția de ajutor guvernamentală turcă, au făcut o vizită la fața locului.

Conform Afad, epicentrul seismului a fost la 5,25 kilometri sub pământ. El a fost urmat de trei replici și a fost resimțit și în principalul oraș al regiunii, Sivas.

Toate cutremurele și replicile s-au produs la o adâncime de mai puțin de 6 kilometri, a spus Afad.

În mai multe districte ale regiunii afectate de seisme, guvernanții au decis să închidă școlile timp de 24 de ore și să deschidă centre sportive și centre instituționale pentru a le pune la dispoziție locuitorilor care preferă să își părăsească locuințele.

Întreaga regiune este situată pe falia Anatoliei de Nord, o zonă deosebit de activă, considerată ca prezentând un risc major de cutremur.

Reamintim că un cutremur major cu magnitudinea 7,8 a lovit luni dimineață devreme centrul Turciei și nord-vestul Siriei. Seismul a fost urmat apoi luni la prânz de un alt cutremur devastator, de magnitudine 7,5. Potrivit bilanțului oficial, seismele au provocat moartea a 56.000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
cutremur
turcia