OTP se extinde în regiune și cumpără o nouă bancă

OTP se extinde în regiune și cumpără o nouă bancă
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2019

Grupul financiar maghiar OTP se extinde în regiune, profitând de retragerea din anumite țări a grupului francez Société Générale și preia o nouă subsidiară a acesteia, de această dată din Republica Moldova, devenind proprietarul a 96,69% din Mobiasbanca - Groupe Societe Generale S.A. (MBSG). Cu o cotă de piață de 13,8%, MBSG este a patra bancă pe piața bancară din Moldova, iar, ca bancă universală, a activat și pe segmentul de retail și corporate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Odată cu achiziția băncii moldovenești, grupul OTP este prezent în 11 țări din regiunea Europei Centrale și de Est.

Recent, grupul financiar maghiar OTP a anunțat finalizarea tranzacției de cumpărare a subsidiarei Societe Generale din Muntenegru, prin achiziționarea a 90,56% din acțiuni, după ce a ajuns la un acord și pentru preluarea subsidiarei slovene a Société Générale, SKB Banka, și a subidiarei Société Générale din Albania.

În ianuarie, OTP a finalizat preluarea subsidiarei din Bulgaria Société Générale, ajungând la un acord și pentru a cumpăra divizia din Serbia a francezilor.

Recuperatorii de creanțe se robotizează pentru a colecta mai eficient datoriile românilor cu credite, cumpărate de la bănci. Primul robot, implementat de KRUK cu UiPath și RPABox CITEȘTE ȘI Recuperatorii de creanțe se robotizează pentru a colecta mai eficient datoriile românilor cu credite, cumpărate de la bănci. Primul robot, implementat de KRUK cu UiPath și RPABox

Grupul francez Société Générale are în plan să se retragă de pe toate piețele bancare din Europa Centrală și de Est unde nu se numără printre cei mai puternici 3 jucători. Cele șase piețe din regiune unde Société Générale nu este printre cei mai importanți jucători și de pe care grupul francez dorește să se retragă sunt Bulgaria, Macedonia, Moldova, Serbia, Muntenegru și Albania.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
otp group
societe generale