Pilotul ucrainean acuzat de Rusia că a provocat prăbușirea zborului MH17, în 2014, s-a sinucis

Pilotul ucrainean acuzat de Rusia că a provocat prăbușirea zborului MH17, în 2014, s-a sinucis
scris 19 mar 2018

Pilotul militar ucrainean acuzat de Rusia că a provocat, în iulie 2014, prăbușirea cursei Malaysian Airlines MH17, la bordul căreia se aflau 298 persoane, s-a sinucis, împușcându-se cu un pistol, conform presei din Ucraina, care citează surse din poliție, scrie BBC.

Vladislav Voloshyn a fost găsit mort în locuința sa din orașul Mykolaiv. El a fost transportat cu o ambulanță la spital, însă nu a putut fi salvat, scrie News.ro.

Rudele pilotului care erau în apartament în momentul incidentului au spus că în ultima perioadă bărbatul trecea printr-o depresie.

Oficialii ruși susțin că avionul de război al lui Voloshyn a doborât zborul MH17 și că a fost folosită o rachetă ucraineană de tip Buk. Căpitanul Vladyslav Voloshyn, considerat erou de război în Ucraina, a catalogat afirmațiile Rusiei ca fiind minciuni.

FOTO Lidl retrage din România un produs pentru că are Salmonella. Clienții își vor primi banii înapoi CITEȘTE ȘI FOTO Lidl retrage din România un produs pentru că are Salmonella. Clienții își vor primi banii înapoi

Investigatorii olandezi au ajuns la concluzia că o rachetă rusească Buk a atacat avionul, omorând 298 de persoane.

De asemenea, experți independenți de investigația olandeză au spus că dovezile indică faptul că o rachetă rusească lansată de rebelii pro-ruși sau de o unitate militară rusească se află în spatele atacului.

Voloshyn a luat parte la 33 de misiuni de combat cu un avion de război de tip Su-25 împotriva rebelilor separatiști susținuți de Rusia în estul Ucrainei, iar după acuzațiile lansate la adresa sa a demisionat din Fortele Aeriene ale Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
mh17
ucraina