Polițiștii români vor patrula în stațiunile bulgărești Balcic și Albena în vacanța de vară

Polițiștii români vor patrula în stațiunile bulgărești Balcic și Albena în vacanța de vară
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mai 2023

Municipiul Balcic și stațiunea Albena din Bulgaria vor coopera cu Poliția Română în acest sezon estival, în vederea garantării securității și menținerii ordinii publice, transmite publicația bulgară DUNAV MOST, citată de Rador.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cooperarea are loc pe fondul transformării Bulgariei într-o destinație favorită de vacanță pentru sute de mii de români în fiecare an.

Lovitură pentru Viktor Orban: Parlamentul European și mai multe țări vor ca Ungaria să fie sărită de la președinția rotativă a UE CITEȘTE ȘI Lovitură pentru Viktor Orban: Parlamentul European și mai multe țări vor ca Ungaria să fie sărită de la președinția rotativă a UE

Autoritățile municipale alocă o sumă de 10.000 de leva (circa 25.445 lei), costuri de cazare și masă, pentru patru polițiști români care vor lucra împreună cu polițiștii bulgari în zonă.

Această inițiativă se înscrie între prioritățile Ministerului Afacerilor Interne și Direcției Regionale a Ministerului Afacerilor Interne – Dobrici, legate de consolidarea securității și combaterea criminalității în sezonul estival 2023. În ultimii 11 ani, în cadrul municipiului Balcic, are loc deja o cooperare cu Poliția Română. În acest an, principalul grup de turiști este de așteptat să fie format din cetățeni români.

Potrivit directorului Direcției Regionale a Ministerului Afacerilor Interne, Țvetan Pirovski, experiența din ultimii ani arată că prezența polițiștilor români este benefică și are rezultate pozitive. Aceștia vor lucra împreună cu Poliția Bulgară în domeniul prevenirii și menținerii ordinii publice, asigurând liniștea și siguranța vizitatorilor și a populației locale.

Cooperarea dintre Poliția Bulgară și Poliția Română este esențială pentru garantarea unui mediu sigur și pașnic în timpul sezonului estival. Se așteaptă ca această practică să continue și în viitor, pentru a se îmbunătăți securitatea și a se combate criminalitatea în zona Balcic și Albena.

viewscnt
Afla mai multe despre
balcic
albena
politie