Polonia așteaptă ca zona euro să devină mai puternică, înainte de a adopta moneda unică europeană

Polonia așteaptă ca zona euro să devină mai puternică, înainte de a adopta moneda unică europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2017

Polonia vrea ca zona euro să devină mai puternică, înainte de a decide dacă să adopte moneda unică europeană, a declarat ministrul de Finanțe Mateusz Morawiecki, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Ne ținem degetele încrucișate ca zona euro să supraviețuiască, să depășească problemele iminente...În mod sigur, convergența nu are loc așa cum au dorit fondatorii ei. Am dori ca zona euro să fie puternică iar apoi, peste câțiva ani, vom vedea cum se descurcă cu toate”, a declarat Morawiecki, care deține și funcția de vicepremier.

Declarația dată de Morawiecki sugerează o flexibilizare a poziției partidului eurosceptic Dreptate și Justiție, care a venit la putere în Polonia în urmă cu doi ani, față de apartenența la zona euro, scrie News.ro.

Wizz Air nu mai taxează bagajele de mână CITEȘTE ȘI Wizz Air nu mai taxează bagajele de mână

Chiar dacă a refuzat să spună când ar putea începe autoritățile din Polonia să se gândească la intrarea în zona euro, Morawiecki a firmat la un forum economic de la sfârșitul săptămânii trecute că nu este un oponent al adoptării monedei unice, dar că momentul nu este încă potrivit.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
euro