Polonia va adopta reglementări mai stricte pentru companiile de tipul Uber

Polonia va adopta reglementări mai stricte pentru companiile de tipul Uber
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2019

Polonia va impune Uber și altor companii care oferă servicii de transport pe baza unei aplicații online să folosească șoferi de taxi care dețin licențe, potrivit unui proiect aprobat marți de guvern, care rolul să creeze condiții concurențiale egale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șoferii polonezi de taxi au organizat proteste pentru a cere reglementări egale pentru ei și pentru șoferii care folosesc aplicații ale unor companii de tipul Uber, mytaxi și itaxi, care au devenit extrem de populare în orașele poloneze, în timp ce șoferii de taxi se plâng că au dus la scăderea tarifelor, scrie News.ro.

Taximetriștii intenționează ca săptămâna viitoare să organizeze o nouă demonstrație la Varșovia.

VIDEO Stadionul Santiago Bernabeu va fi modernizat cu o investiție de peste 500 de milioane de euro CITEȘTE ȘI VIDEO Stadionul Santiago Bernabeu va fi modernizat cu o investiție de peste 500 de milioane de euro

Dacă va fi adoptată de Parlament, noua lege care prevede condiții mai stricte pentru companiile de transport care folosesc aplicații online va intra în vigoare la începutul anului viitor.

Uber a întâmpinat opoziție față de serviciul său de transport low-cost  și în alte țări la nivel mondial, inclusiv în Cehia, care intenționează la rândul ei să ceară șoferilor Uber să dețină licențe.

Reprezentanții Uber nu au răspuns marți solicitărilor de comentarii.

În România, Uber și Taxify negociază cu autoritățile viitoare modificări ale legislației, tot la presiunea taximetriștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
uber