Polonia vrea să cumpere urgent drone MQ-9 Reaper din Statele Unite, pe fondul îngrijorărilor legate de Rusia

Polonia vrea să cumpere urgent drone MQ-9 Reaper din Statele Unite, pe fondul îngrijorărilor legate de Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2022

Polonia vrea să cumpere drone MQ-9 Reaper din Statele Unite în viitorul apropiat și urmărește achiziții suplimentare la o dată ulterioară, pe fondul preocupărilor crescânde de securitate, la trei săptămâni de la invazia rusă în țara vecină Ucraina transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Intenționăm să achiziționăm de urgență primele sisteme aeriene fără pilot MQ-9 Reaper”, a declarat miercuri locotenent-colonelul Krzysztof Platek, purtător de cuvânt al Agenției de Armament a Ministerului Apărării.

ULTIMA ORĂ Rusia și Ucraina au redactat un plan de pace pentru încheierea războiului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Rusia și Ucraina au redactat un plan de pace pentru încheierea războiului

În timp ce primele drone ar urma să fie comandate printr-o procedură accelerată, Polonia urmărește și programul Zefir, în cadrul căruia se negociază achiziția de vehicule aeriene fără pilot din clasa MALE, a declarat Platek pentru Reuters. El a refuzat să precizeze ce drone ar putea fi comandate, scrie News.ro.

”Vorbim despre livrarea mai multor seturi în total”, a adăugat el ulterior.

Polonia speră să primească primele drone înainte de sfârșitul anului. Valoarea achiziției planificate nu a fost dezvăluită de către minister.

”Acest ordin este un răspuns la... situația de securitate, în special în Europa Centrală și de Est”, a spus Platek, referindu-se la războiul din Ucraina, cel mai mare conflict armat din Europa de la Al Doilea Război Mondial.

În luna mai a anului trecut, Polonia a cumpărat 24 de drone Bayraktar din Turcia, devenind primul membru NATO care a cumpărat drone de la Ankara. Aceleași drone au fost folosite de Ucraina împotriva forțelor ruse invadatoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
mq-9 reaper
drone