Portalul de știri Index.hu, unul dintre ultimele independente din Ungaria, vândut principalului rival al lui Orban

Portalul de știri Index.hu, unul dintre ultimele independente din Ungaria, vândut principalului rival al lui Orban
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2017

Portatul de știri ungar Index.hu, unul dintre ultimele independente din țară, a fost vândut, iar operațiunile sale au fost transmise unei fundații apropiate unui fost aliat al premierului Viktor Orban, în prezent principalul său rival, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Index.hu este, de departe, cel mai important portal online de investigații și știri critice la adresa lui Orban, după ce, în ultimii ani, o mare parte din presa din țară a trecut sub controlul Guvernului sau oamenilor de afaceri apropiați lui, scrie News.ro.

După transfer, Index se alătură unui grup de publicații cu legături cu Lajos Simicska, unul dintre cei mai mari adversari politici ai lui Orban, cu un an înainte de alegerile din aprilie 2018.

Turiștii care au apucat să treacă la cauciucurile de vară pot scăpa de amendă dacă sunt surprinși pe drumuri cu zăpadă CITEȘTE ȘI Turiștii care au apucat să treacă la cauciucurile de vară pot scăpa de amendă dacă sunt surprinși pe drumuri cu zăpadă

Simicska, care a jucat un rol central în construcția puterii partidului populist Fidesz, de dreapta, al lui Viktor Orban, s-a distanțat de premierul după alegerile din 2014. În 2015, cei doi s-au certat în public.

Un magnat cu afaceri în construcții și agricultură, care și-a exprimat recent preferința pentru naționaliștii radicali de la Jobbick, Simicska deține un imperiu de presă considerabil, ce include cotidianul Magyar Nemzet și postul de televiziune de știri Hir TV.

Fidesz este lider detașat în toate sondajele, fiind creditat de aproximativ 30% din intențiile de vot, cu mult în fața principalilor săi rivali, Jobbik și Socialiștii, creditați cu aproximativ 10% din intrenții de vot fiecare.

Index domină în prezent media online – ceva ce noul proprietar va încerca să mențină.

viewscnt
Afla mai multe despre
portal de stiri
orban