Președintele Bulgariei se opune prin veto achiziționării avioanelor de luptă americane F-16

Președintele Bulgariei se opune prin veto achiziționării avioanelor de luptă americane F-16
scris 23 iul 2019

Președintele bulgar Rumen Radev a respins prin veto marți ratificarea contractelor asupra unei legi controversate de achiziționare a opt avioane de luptă americane F-16 Block 70, adoptată de Adunarea Națională vineri, citând un preț prea mare, o lipsă de echipament și un deficit bugetar în creștere, informează agențiile France Presse, Xinhua și BTA.

Circa 60% dintre restaurantele, cafenelele și barurile din România se închid în primele 8-10 luni de la deschidere - studiu Horeca Exchange CITEȘTE ȘI Circa 60% dintre restaurantele, cafenelele și barurile din România se închid în primele 8-10 luni de la deschidere - studiu Horeca Exchange

"În calitate de șef de stat și comandant suprem al forțelor armate ale Republicii Bulgaria, nu pot rămâne indiferent față de procesele de modernizare a armatei bulgare", a declarat Radev în motivele sale, publicate într-un comunicat pe website-ul Președinției, arată Agerpres.

Discuțiile dure purtate în Adunarea Națională asupra proiectului de lege pentru ratificare au arătat că nu s-a căutat și nu s-a obținut un consens public asupra parametrilor acordului, potrivit lui Radev.

Grecia: Rata șomajului, la cel mai scăzut nivel 2011 CITEȘTE ȘI Grecia: Rata șomajului, la cel mai scăzut nivel 2011

Parlamentul ar fi trebuit să citească și să voteze proiectul de lege în conformitate cu Constituția țării, și anume de două ori, în timpul unor sesiuni diferite. În schimb, proiectul de lege cu care a fost ratificat un astfel de acord important a fost adoptat pe o "cale rapidă", a notat Radev.

Alegerea modelului F-16 a fost puternic criticată de opoziție, care a considerat mai competitivă oferta de avioane suedeze Gripen, pentru zece aparate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
avioane