Președintele rus Vladimir Putin va fi vaccinat împotriva Covid-19 cu vaccinul Sputnik V

Președintele rus Vladimir Putin va fi vaccinat împotriva Covid-19 cu vaccinul Sputnik V
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2020

Președintele rus Vladimir Putin va fi vaccinat împotriv Covid-19 cu vaccinul Sputnik V, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la postul public de televiziune, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”A spus că va fi vaccinat, a luat această decizie și așteaptă până când vor fi finalizate formalitățile”, a spus purtătorul de cuvânt, citat de site-ul Rossia 1, scrie News.ro.

EXCLUSIV Pandemia pune în așteptare proiecte hoteliere Continental și Ibis în România de zeci de milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pandemia pune în așteptare proiecte hoteliere Continental și Ibis în România de zeci de milioane de euro

Rusia a lansat în luna decembrie un program de vaccinare voluntară cu vaccinul Sputnik V, fabricat în țară, începând cu grupurile cele mai vulnerabile.

Persoanele cu vârste de peste 60 de ani vor putea să se înscrie de luni pentru vaccinare, a anunțat duminică primarul Moscovei, Serghei Sobianin, la o zi după ce Ministerul Sănătății a anunțat că vaccinul a fost aprobat pentru a fi folosit în cazul persoanelor vârstnice, în urma unui studiu clinic separat.

Președintele Putin, în vârstă de 68 de ani, a declarat anterior că vaccinul rus este eficace și sigur și că nu vede niciun motiv să nu fie vaccinat, acesta adăugând că așteaptă până când vaccinul va fi disponibil.

De la începutul pandemiei de coronavirus în Rusia, Putin a lucrat cea mai mare parte a timpului de la distanță, participând la întâlniri prin videoconferințe și având întâlniri limitate.

Președintele rus a spus, în luna august, că una dintre fiicele sale a participat la un studiu clinic pentru vaccin și că s-a simțit bine ulterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
sputnik v