Prim-ministrul ucrainean Oleski Honcharuk a demisionat după un mandat de 7 luni

Prim-ministrul ucrainean Oleski Honcharuk a demisionat după un mandat de 7 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2020

Prim-ministrul ucrainean Oleski Honcharuk a demisionat după ce au apărut mai multe informații că președintele Volodimir Zelenski are în vedere remanierea Guvernului, informează Reuters care citează presa locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Honcharuk era pe punctul de a renunța la funcție, au declarat surse pentru Reuters, însă nu au fost oferite mai multe detalii. În plus, nu au fost făcute comentarii de nicio parte, scrie News.ro.

Zelenski a convocat Parlamentul pentru o reuniune specială miercuri.

Guvernul de la Chișinău limitează la 20 % adaosul comercial pentru măști chirurgicale CITEȘTE ȘI Guvernul de la Chișinău limitează la 20 % adaosul comercial pentru măști chirurgicale

Președintele în vârstă de 42 de ani, care a promis în campanie că va pune capăt conflictului din regiunea Donbas și că va combate corupția, este încă politicianul preferat de electorat. Datele unui sondaj de luna aceasta arată că 51% dintre ucrainieni l-ar vota din nou, o scădere cu peste 25% față de septembrie 2019.

În prezent, Ucraina încearcă să obțină un împrumut de mai multe miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internațional, iar remanierea Guvernului ar putea afecta progresul în acest sens.

Săptămâna trecută, Honcharuk a negat că a demisionat sau că a discutat cu Zelenski despre plecarea lui din fruntea Executivului, însă funcția pe care a preluat-o în august 2019 este în vizorul președintelui după ce, în ianuarie, o înregistrare în care prim-ministrul îl ironiza pe Zelenski a apărut în spațiul public.

Miercuri, Zelenski a recunoscut că s-a întâlnit cu mai multe persoane privind postul de prim-ministru, între care și Serhi Tihipko, om de afaceri și politician despre care presa locală scrie că va fi propus să îl înlocuiască pe Honcharuk.

Până la o viitoare numire, viceprim-ministrul Denys Shmygal ar putea conduce interimar Guvernul.

viewscnt
Afla mai multe despre
oleski honcharuk
ucraina