Primul lot de tancuri americane Abrams a primit aprobarea oficială pentru a fi trimis în Ucraina

Primul lot de tancuri americane Abrams a primit aprobarea oficială pentru a fi trimis în Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2023

Primul lot de tancuri Abrams pe care SUA îl furnizează Ucrainei a primit aprobarea pentru expediere în acest weekend, iar tancurile sunt pe cale să ajungă în Ucraina până la începutul toamnei, a declarat șeful de achiziții al armatei, Doug Bush, citat de CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Sunt gata", a declarat Bush reporterilor în cadrul unui briefing de presă. "Acum trebuie să ajungă în Europa și apoi în Ucraina, împreună cu toate lucrurile care le însoțesc: muniție, piese de schimb, echipamente de combustibil, instalații de reparații. După cum știți, nu este vorba doar de tancuri, ci de întregul pachet care le însoțește. Acest lucru este încă în desfășurare", a spus oficialul.

Neuralink al lui Elon Musk a atras 280 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Neuralink al lui Elon Musk a atras 280 de milioane de dolari

Statele Unite au început să îi instruiască pe ucraineni pentru a folosit aceste tancuri în luna mai, în Germania, potrivit CNN.

Cele 31 de tancuri destinate Ucrainei au fost supuse recondiționării și pregătirii pentru expediere timp de mai multe luni și au primit oficial aprobarea pentru a fi transferate în weekend, scrie News.ro.

Statele Unite au accelerat dramatic timpul necesar în mod normal pentru a expedia tancurile prin decizia luată la începutul acestui an de a transfera modelele mai vechi M1-A1 în locul versiunii mai moderne a tancului.

viewscnt
Afla mai multe despre
abrams
tanc
ucraina
sua