Producția și exporturile de petrol ale Rusiei au scăzut

Producția și exporturile de petrol ale Rusiei au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2022

Producția și exporturile de petrol ale Rusiei au scăzut ușor în octombrie, a anunțat publicația rusă de afaceri Kommersant, care estimează că declinul producției va continua în urma embargoului UE așteptat la începutul lunii decembrie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până acum, producția de petrol a Rusiei s-a dovedit rezilientă în contextul sancțiunilor occidentale impuse după invadarea Ucrainei, dar statele membre ale Uniunii Europene, principalii consumatori de țiței rusesc timp de decenii, nu îl vor mai achiziționa din 5 decembrie, în urma embargoului care va fi impus de blocul comunitar, scrie Agerpres.

Zeci de teatre, piscine, biblioteci și săli de sport din Ungaria se opresc CITEȘTE ȘI Zeci de teatre, piscine, biblioteci și săli de sport din Ungaria se opresc

Citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, Kommersant susține că producția de petrol a Rusiei în octombrie s-a situat la 1,47 milioane tone pe zi, echivalentul a 10,78 milioane barili pe zi (bpd), în scădere față de nivelul din septembrie, de 10,8 milioane bpd, anunțat săptămâna trecută de Oficiul de Statistică din Rusia (Rosstat).

De asemenea, exporturile Rusiei de petrol pe mare și prin conducte au scăzut cu 2% din septembrie, la aproximativ 640.000 tone pe zi (4,7 milioane bpd), susține publicația rusă.

Unul dintre motive îl reprezintă colapsul producției la proiectul offshore Sakhalin 1, abandonat de ExxonMobil după ce Rusia a invadat Ucraina. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
petrol
export