Produsul intern brut al Ucrainei a scăzut cu 30,4% în 2022

Produsul intern brut al Ucrainei a scăzut cu 30,4% în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2023

Produsul intern brut al Ucrainei a scăzut cu 30,4% în 2022 – cea mai mare scădere anuală din ultimii peste 30 de ani – din cauza războiului cu Rusia, a declarat ministrul economiei Iulia Șviridenko, citată de The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agenția Reuters relatează că Sviridenko a spus într-o declarație că economia Ucrainei a suferit cele mai mari pierderi de la obținerea independenței față de Uniunea Sovietică în 1991, deși scăderea a fost mai mică decât se aștepta inițial, arată G4Media.ro.

Nou director interimar la Tarom CITEȘTE ȘI Nou director interimar la Tarom

„Succesele forțelor de apărare ale Ucrainei pe front, munca coordonată a guvernului și a întreprinderilor, spiritul de neclintit al populației și viteza de reconstrucție a unităților de infrastructură critică avariate, precum și sprijinul financiar sistemic din partea donatorilor internaționali ne-au permis să menținem frontul economic și să continuăm mișcarea noastră spre victorie”, a declarat Sviridenko.

Ministerul Economiei a declarat că atacurile cu rachete rusești asupra infrastructurii energetice din Ucraina au continuat să pună presiune asupra activității de afaceri. PIB-ul Ucrainei a crescut cu 3,4% în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
pib