Putin cheamă turiști în Rusia

Putin cheamă turiști în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2022

Președintele rus Vladimir Putin a dat instrucțiuni guvernului său să permită călătorii fără vize pentru cetățenii străini, chiar dacă țările din care aceștia provin le cer vize rușilor, relatează The Moscow Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un decret publicat de Kremlin și datat pe 30 octombrie dă indicații guvernului condus de premierul Mihail Mișustin să faciliteze călătoriile fără vize în Rusia pentru cetățenii care vor să intre în țară în scopuri turistice, culturale, sportive sau de afaceri, chiar dacă țările de destinație le cer rușilor vize, arată Hotnews.

Wizz Air renunță la Chișinău pe o perioadă nedeterminată. Motivul - rachetele CITEȘTE ȘI Wizz Air renunță la Chișinău pe o perioadă nedeterminată. Motivul - rachetele

Ucraina, de exemplu, a introdus vize obligatorii pentru cetățenii ruși care vor să intre în țară din data de 1 iulie și și-a închis granițele cu Rusia ca răspuns la invazia declanșată de Putin pe 24 februarie.

Decretul semnat de Putin la sfârșitul lunii trecute a stabilit drept termen limită pentru propunerea sa luna iunie a anului viitor, stipulând că directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), Mișustin, Serghei Lavrov și ministrul de Interne al Rusiei trebuie să vină cu soluții până atunci.

Proprietarul Zara își vinde operațiunile din Rusia, dar nu exclude o revenire CITEȘTE ȘI Proprietarul Zara își vinde operațiunile din Rusia, dar nu exclude o revenire

Documentul ordonă de asemenea ca oficialii să se ocupe de creșterea numărului de zboruri cu destinații străine, extinderea programelor de vize turistice și reînnoirea lor în cazul așa-ziselor „țări prietenoase” față de Moscova.

În discursul susținut săptămâna trecută la Clubul de Discuții Vaidai, Putin a numit țările africane, din America Latină și unele din Asia drept „prieteni ai Rusiei”.

Aeroflot, cea mai mare companie aeriană din Rusia, a anunțat încă de la jumătatea lui octombrie că are în vedere creșterea numărului de zboruri către destinații din Africa.

Uniunea Europeană și-a închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești încă din 27 februarie iar la sfârșitul lui august a suspendat acordul cu Moscova prin care rușii primeau mai ușor vize.

Vecinii europeni ai Rusiei - Polonia, Finlanda, Estonia, Lituania și Letonia - le-au interzis majorității cetățenilor ruși să le treacă granițele.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
putin
turisti