Putin l-a apreciat pe Elon Musk ca fiind ”o persoană remarcabilă”

Putin l-a apreciat pe Elon Musk ca fiind ”o persoană remarcabilă”
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2023

Președintele rus Vladimir Putin l-a apreciat pe omul de afaceri Elon Musk drept ”o persoană remarcabilă” și unom de afaceri a cărui companie SpaceX a devenit un jucător important în industria transporturilor spațiale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lauda publică a lui Putin la adresa lui Musk vine la câteva zile după ce antreprenorul din SUA a declarat că a refuzat anul trecut o cerere ucraineană de a-și activa rețeaua de sateliți Starlink în orașul-port Sevastopol din Crimeea, pentru a ajuta un atac asupra flotei Rusiei de acolo, spunând că se teme de complicitatea într-un act de război ”major”, scrie News.ro.

VIDEO Apple a lansat iPhone 15 CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a lansat iPhone 15

La începutul acestei luni, fostul președinte rus Dmitri Medvedev l-a lăudat pe Musk pe platforma X, ca fiind ”ultima minte adecvată din America de Nord”, pentru această decizie, care a fost aspru criticată de politicienii ucraineni”.

Putin, vorbind marți la un forum economic din Extremul Orient al Rusiei, nu s-a referit la incidentul Starlink. Dar când a fost întrebat despre succesul companiei SpaceX a lui Musk în lansarea de rachete în spațiu, el a spus: ”În ceea ce privește afacerile private și Elon Musk... el este, fără îndoială, o persoană remarcabilă. Acest lucru trebuie recunoscut și cred că este recunoscut în întreaga lume”.

”El (Musk) este un om de afaceri activ și talentat și reușește foarte mult, inclusiv cu sprijinul statului american”, a adăugat Putin.

Liderul rus a spus că Moscova plănuiește să persevereze cu propriul program spațial, în ciuda eșecului unei misiuni pe Lună luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
elon musk