Putin prelungește până la sfârșitul anului 2019 interdicția impusă importurilor de produse alimentare din Occident

Putin prelungește până la sfârșitul anului 2019 interdicția impusă importurilor de produse alimentare din Occident
scris 13 iul 2018

Președintele rus Vladimir Putin a prelungit cu 18 luni interdicția privind importurile de produse alimentare din Occident, după ce Uniunea Europeană (UE) și-a prelungit sancțiunile largi și punitie impuse Rusiei din cauza acțiunilor Moscovei în Ucraina, relatează The Associated Press.

Putin menține, prin decretul de joi, interdicția importurilor de alimente până la 31 decembrie 2019, scrie News.ro

UE și-a prelungit sancțiunile până la sfârșitul acestui an.

Johnson & Johnson trebuie să plătească despăgubiri de 4,69 miliarde de dolari într-un proces referitor la cancere provocate de pudra de talc CITEȘTE ȘI Johnson & Johnson trebuie să plătească despăgubiri de 4,69 miliarde de dolari într-un proces referitor la cancere provocate de pudra de talc

Statele Unite și UE au impus mai multe serii de sancțiuni cu scopul de a pedepsi Rusia după ce a anexat Crimeea în 2014 și din cauza susținerii separatiștilor proruși în conflictul din estul Ucrainei.

Americanii și europenii au legat o eventuală ridicare a sancțiunilor de înregistrarea unor progrese în acordul de pace de la Minsk din 2015 cu privire la conflictul din estul Ucrainei.

Moscova apreciază că acordul a eșuat din vina Ucrainei.

Sancțiunile occidentale au afectat economia rusă, au restrâns accesul Moscovei pe piețe financiare globale și au redus importuri ruse ale unor tehnologii-cheie.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
interdictie
alimente