Răspândirea agresivă a mutației Delta în Grecia lovește în plin turismul. Nu este exclusă o revizuire a politicii față de turiști

Răspândirea agresivă a mutației Delta în Grecia lovește în plin turismul. Nu este exclusă o revizuire a politicii față de turiști
scris 8 iul 2021

Cei ce activează în domeniul turismului din Grecia au început să-și revizuiască în scădere previziunile cu privire la încasări, în perspectiva unui nou val al pandemiei, ca urmare a răspândirii agresive a mutației Delta. Nu este exclusă chiar ca o recidivare a pandemiei să ducă la revizuirea politicii Greciei față de turiștii externi și, foarte probabil, și la o revizuire a politicii europene în domeniu, scrie Kthimerini.

O imagine clară asupra evoluției turismului grecesc nu poate exista mai devreme de sfârșitul lunii iulie, când se va vedea cu o mai mare exactitate atât tendința epidemiologică, cât și progresul procesului de vaccinare, scrie G4media.ro.

VIDEO & FOTO Designerii Dacia explică de unde s-au inspirat pentru noul logo: „Lanțuri și roți dințate.” CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Designerii Dacia explică de unde s-au inspirat pentru noul logo: „Lanțuri și roți dințate.”

Totuși, într-o evoluție mult așteptată, Marea Britanie a anunțat că din data de 19 iulie, britanicii vaccinați vor putea vizita și țări aflate pe lista „portocalie” precum Grecia, fără a mai fi obligați să stea în carantină la întoarcere, așa cum se întâmplă în prezent. Dacă nu va fi modificată din cauza unei evoluții negative a pandemiei, este de așteptat ca decizia să aducă în Grecia un număr semnificativ de turiști de pe a doua cea mai mare piață pentru turismul grecesc.

Impactul negativ pe care mutația Delta l-ar putea avea asupra deplasărilor internaționale nu se reflectă încă în rezervările înregistrate la hotelurile din Grecia. Însă acest lucru s-ar putea întâmpla ulterior în cursul lunii iulie, dacă sporește riscul izbucnirii unui al patrulea val. Într-o astfel de situație nimeni nu știe cât de dur vor reacționa guvernele naționale și UE și dacă vor fi înăsprite măsurile restrictive în privința călătoriilor.

FOTO Grupul Auchan deschide la Brașov primul său hotel. Brandul românesc ales să îl opereze ar putea gestiona și hotelul pe care Auchan îl pregătește la Reșița CITEȘTE ȘI FOTO Grupul Auchan deschide la Brașov primul său hotel. Brandul românesc ales să îl opereze ar putea gestiona și hotelul pe care Auchan îl pregătește la Reșița

Salutând o lună iunie mai bună decât cea de anul trecut în privința numărului de turiști străini sosiți în Grecia, ministrul grec al turismului, Harry Theocharis, a ținut să sublinieze că „pentru guvernul grec protejarea sănătății publice rămâne o prioritate absolută și de aceea nu vom ezita să înăsprim protocoalele sanitare. Din primul moment mesajul a fost: deschidem în siguranță – respectăm protocoalele – accelerăm vaccinările”.

Oricum, obiectivul stabilit anterior ca în acest an să fie recuperată 50% din activitatea turistică înregistrată în 2019, adică să se ajungă la încasări de 9,1 miliarde, este considerat deja de factorii din turism ca fiind imposibil de realizat.

Anul trecut numărul total de vizitatori din străinătate s-a ridicat la 7,406 milioane de persoane, adică cu 78,2% mai puțin decât cele 31,3 milioane din 2019, în timp ce încasările din turism au scăzut, de asemenea, cu 76,2%, la 4,319 miliarde euro de la 18,17 miliarde euro în 2019.

Parcarea în Mamaia a devenit un lux. „E foarte scumpă, se bate cu Monte Carlo. Într-o zi turistul plătește aproape cât prețul unei camere” CITEȘTE ȘI Parcarea în Mamaia a devenit un lux. „E foarte scumpă, se bate cu Monte Carlo. Într-o zi turistul plătește aproape cât prețul unei camere”

În 2020, activitatea turistică a scăzut la aproximativ 23% față de cea din 2019. Pentru anul în curs, ștacheta este deja coborâtă la recuperarea unei cote de 30-35% din activitatea turistică a anului 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turism
coronavirus