România va trimite la Chișinău ”până la 200.000” de doze de vaccin împotriva coronavirus, dar și specialiști care să ajute la stabilirea Strategiei de vaccinare

România va trimite la Chișinău ”până la 200.000” de doze de vaccin împotriva coronavirus, dar și specialiști care să ajute la stabilirea Strategiei de vaccinare
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2020

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, la Chișinău, unde se află în vizită oficială, că România va trimite ”până la 200.000” de doze de vaccin împotriva coronavirus în Republica Moldova, dar și specialiști care să ajute la stabilirea Strategiei de vaccinare în țara vecină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marțil la Chișinău, că România va susține procesul de vaccinare a cetățenilor Republicii Moldova, ”prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău, în etapa imediat următare,a unei echipe de experți români care să împărtășească din experiența României și să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare”, scrie News.ro.

TeraPlast a primit acordul de finanțare pentru noua fabrică de sisteme din polietilenă. „Ar fi păcat că acum, când lucrările merg, producătorii români să nu poată răspunde eficient cererii din piață.” CITEȘTE ȘI TeraPlast a primit acordul de finanțare pentru noua fabrică de sisteme din polietilenă. „Ar fi păcat că acum, când lucrările merg, producătorii români să nu poată răspunde eficient cererii din piață.”

”Este însă necesară o cooperare strânsă cu autoritățile sanitare din Republica Moldova  și implicarea acestora”, a afirmat Klaus Iohannis, marți, într-o declarație de presă la Chișinău.

Șeful statului a precizat că, de asemenea, România va furniza medicamente, echipamente de protecție și de îngrijire a pacienților de COVID-19.

Ajutorul acordat de România Republicii Moldova face parte dintr-un ”un nou pachet de sprijin din partea României pentru cetățenii Republicii Moldova”, pe care Klaus Iohannis l-a anunțat la Chișinău. 

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
chișinău
vaccin