Rusia anunță acorduri în vederea producerii vaccinului împotriva covid-19 Sputnik V în Italia,Spania, Franța și Germania

Rusia anunță acorduri în vederea producerii vaccinului împotriva covid-19 Sputnik V în Italia,Spania, Franța și Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2021

Fondul suveran rus (RDIF) a anunțat luni că a încheiat acorduri de producție a vaccinului împotriva covid-19 Sputnik V ”cu societăți din Italia, Spania, Franța și Germania” în așteptarea omologării vaccinului în Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În prezent sunt în curs alte negocieri, în vederea creșterii producției în UE. Asta va permite începerea aprovizionării pieței unice europene cu Sputnik V imediat după autorizarea Agenției Europene a Medicamentului (EMA)”, a anunțat într-un comunicat conducătorul fondului, Kirill Dmitriev.

Reprezentantul RDIF, care a finanțat dezvoltarea Sputnik V, nu a anunțat numele grupuri farmaceutice europene cu care a încheiat acorduri., scrie News.ro

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

La 9 martie, un prim acord de producție a fost anunțat în Italia, cu întreprinderea intaliano-elvețiană Adienne, care urmează să producă vaccinul rusesc în Lombardia.

Sputnik V nu este încă autorizat în UE, însă a depășit o etapă importantă odată cu lansarea examinării vaccinului de către EMA, cu sediul la Amsterdam.

În urma acestui anunț, autoritățile ruse s-au declarat pregătite să furnizeze vaccinuri unui număr de 50 de milioane de europeni, începând din iunie.

Dmitriev a anunțat luni că Rusia este pregătită ”să lanseze aprovizionarea statelor membre UE care autorizează Sputnik V în mod independent” față de EMA, ca Ungaria.

Sputnik V - primit inițial cu scepticism în străinătate, din cauză că și-a anunțat succesul încă din vara lui 2020, în urma unor teste asupra a doar câteva zeci de persoane - a convins între timp 50 de țări.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Siguranța vacinului a fost validată în în februarie de revista științifică The Lancet.

Dezvoltarea vaccinului a fostîncredințată unor instituții de stat și este sărbătorită la Moscova ca un succes istoric al Rusiei lui Vladimir Putin.

Numele vaccinului este foarte simbolic - un omagiu adus primului satelit plasat pe orbită, în 1957, de către URSS. El amintește un uriaș succes științific și o înfrângere istorică a rivalului american.

Rusia acuză cu regularitate Occidentul de faptul că a făcut campanie împotriva Sputnik V prin insinuarea faptului că Moscova ar orchtestra o ”diplomație a vaccinului” menită să semene discordia în UE.

Uniunea se confruntă cu dificultăți în aprovizionarea cu vaccin împotriva covid-19 dezvoltate de către grupurile farmaceutice.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
vaccin
sputnik v