Rusia atenuează unele restricții legate de Covid-19, chiar dacă numărul cazurilor de Omicron este în creștere

Rusia atenuează unele restricții legate de Covid-19, chiar dacă numărul cazurilor de Omicron este în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 feb 2022

Rusia a atenuat unele restricțiile legate de Covid-19, a anunțat autoritatea pentru sănătatea consumatorilor, în pofida raportării unui număr record de cazuri zilnice, pe măsură ce varianta Omicron se răspândește în toată țara, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numărul infecțiilor zilnice a crescut din ianuarie, dar varianta foarte transmisibilă Omicron nu a dus la o creștere semnificativă a deceselor, iar Kremlinul a respins recent preocupările legate de riscul unor noi restricții, scrie News.ro.

VIDEO Putin s-a dus la Olimpiada de la Beijing cu promisiunea a 10 miliarde de metri cubi de gaze pentru China CITEȘTE ȘI VIDEO Putin s-a dus la Olimpiada de la Beijing cu promisiunea a 10 miliarde de metri cubi de gaze pentru China

Potrivit ultimului ordin al autorității de supraveghere a sănătății consumatorilor, de duminică oamenii nu mai sunt obligați să se autoizoleze după ce iau contact cu cei bolnavi de Covid-19.

La Moscova, școlile și creșele ar putea pune capăt cerințelor de izolare pentru elevi din această săptămână, a anunțat grupul operativ pentru coronavirus al capitalei.

La începutul săptămânii trecute, Anna Popova, șefa autorității de reglementare, a spus că unele dintre restricții nu mai aveau sens, deoarece varianta Omicron se răspândește prea repede.

Până la 20% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus din Rusia și 40% dintre persoanele din Moscova nu au simptome.

Ordinul de ridicare a restricțiilor vine în timp ce numărul de cazuri noi zilnice în Rusia au depășit 177.000, în comparație cu mai puțin de 16.000 pe zi în urmă cu o lună, a declarat grupul de lucru guvernamental pentru coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
omicron