Rusia pregătește cosmonauți din Arabia Saudită pentru o misiune umană comună în spațiu

Rusia pregătește cosmonauți din Arabia Saudită pentru o misiune umană comună în spațiu
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2021

Rusia pregătește cosmonauți din Arabia Saudită pentru o misiune umană comună în spațiu, a afirmat vicepremierul rus Alexandr Novak, într-un comunicat al guvernului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia și Arabia Saudită sunt ambele mari exportatoare de petrol, iar cooperarea pe piața energiei, ca parte a acordurilor privind producția de petrol, a constituit până acum nucleul relației lor, scrie News.ro.

FOTO Un tablou inedit de Grigorescu, din colecția unui ambasador român la Londra - vândut, la licitație, în Marea Britanie CITEȘTE ȘI FOTO Un tablou inedit de Grigorescu, din colecția unui ambasador român la Londra - vândut, la licitație, în Marea Britanie

Vorbind despre colaborarea celor două țări privind utilizarea în comun a spațiului cosmic, Alexandr Novak a spus că activitățile în curs sunt promițătoare, în special în ceea ce privește instruirea cosmonauților și dezvoltarea unei misiuni spațiale cu echipaj comun", a anunțat guvernul după o întâlnire online a comisiei interguvernamentale din Rusia și Arabia Saudită.

Comunicatul guvernului rus nu a furnizat alte detalii.

Rusia este gata să înceapă să-și construiască propria stație spațială, cu obiectivul de a o lansa pe orbită până în 2030, dacă președintele Vladimir Putin își va da acordul, a anunțat în aprilie agenția spațială Roscosmos.

Proiectul va marca un nou capitol pentru explorarea spațiului de către Rusia și încheierea unei colaborări strânse, de două decenii, cu Statele Unite, la bordul Stației Spațiale Internaționale, care îmbătrânește.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
arabia saudita
cosmonauti