Rusia protestează după ce Twitter i-a blocat conturi: Rețeaua de socializare devine un ''instrument de dictatură digitală globală''

Rusia protestează după ce Twitter i-a blocat conturi: Rețeaua de socializare devine un ''instrument de dictatură digitală globală''
scris 27 feb 2021

Guvernul rus a acuzat rețeaua de socializare Twitter că devine un ''instrument al dictaturii'' țărilor occidentale, după ce aceasta a blocat recent aproximativ o sută de conturi legate de Rusia.

''Ne vedem obligați să semnalăm din nou că Twitter degenerează rapid dintr-o platformă independentă de discuții într-un instrument de dictatură digitală globală în mâinile establishment-ului occidental'', a declarat la conferința săptămânală de presă purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, scrie Agerpres.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Ea a făcut referire la blocarea de către Twitter a circa o sută de conturi pentru răspândirea de ''propagandă prorusă'', ''subminarea încrederii în stabilitatea NATO'' și pentru ''acțiuni îndreptate împotriva Statelor Unite și Uniunii Europene''.

''Conturile de Twitter ale statelor occidentale nu sunt vizate de asemenea operațiuni punitive, în pofida faptului că informații publicate acolo sunt uneori deliberat false'', a mai remarcat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, susținând că argumentele invocate de rețeaua de socializare pentru blocarea conturilor menționate sunt ''absurde'', întrucât ''încă o dată insinuări nedovedite sunt prezentate ca justificări''.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

''Practica ilegală a blocării arbitrare pe criterii complet opace este pur și simplu inacceptabilă'' și ''ea subminează credibilitatea social media ca spațiu al libertății de exprimare și schimb de opinii'', a concluzionat Maria Zaharova.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
twitter