Rusia reacționează amenințător la anunțul Finlandei de aderare la NATO

Rusia reacționează amenințător la anunțul Finlandei de aderare la NATO
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2022

Aderarea Finlandei la NATO este ”cu siguranță” o amenințare pentru Rusia, iar decizia necesită un răspuns similar din partea Moscovei, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Dmitri Peskov a declarat că aderarea Finlandei la NATO este ”cu siguranță” o amenințare pentru Rusia. El a mai spus că Finlanda s-a alăturat măsurilor neprietenoase luate de Uniunea Europeană față de Rusia, o decizie plină de regret și un motiv pentru un răspuns similar din partea Moscovei, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Kremlinul a sancționat unul din principalii importatori de gaze rusești din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Kremlinul a sancționat unul din principalii importatori de gaze rusești din România

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a subliniat că toată lumea vrea să evite o ciocnire directă între Rusia și NATO, iar extinderea NATO nu va face lumea sau Europa mai stabilă.

Oficialul rus a mai precizat că atacurile asupra regiunilor rusești de la granița cu Ucraina înseamnă că sunt necesare măsuri suplimentare cu scopul de a asigura securitatea regiunilor respective.

Declarațiile purtătorului de cuvânt al Kremlinului vin în urma celor ale fostului președinte rus, Dmitri Medvedev, care a avertizat, joi, Occidentul că sprijinul militar intensificat acordat Ucrainei riscă să declanșeze un conflict ”direct și deschis” între Rusia și alianța militară NATO, care ar putea degenera într-un ”război nuclear”.

viewscnt
Afla mai multe despre
nato
finlanda
rusia