Rusia va interzice prin lege elevilor să folosească telefoanele mobile în timpul orelor

Rusia va interzice prin lege elevilor să folosească telefoanele mobile în timpul orelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2023

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, a aprobat o lege care le interzice elevilor să folosească telefoanele mobile sau tabletele cu cartele SIM în timpul orelor, transmite EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deputații, care au aprobat documentul în a treia lectură, au decis să permită folosirea telefoanelor mobile doar în scopuri educative, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Florin Cîțu, urmărit penal în dosarul achiziției de vaccinuri în pandemie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Florin Cîțu, urmărit penal în dosarul achiziției de vaccinuri în pandemie

Parlamentarii ruși au susținut că elevii au întotdeauna opțiunea de a utiliza, atunci când este necesar, echipamentele și resursele electronice care sunt proprietatea școlii.

Excepția de la lege, care va intra în vigoare la 1 septembrie 2024, este aceea că școlarii își vor putea folosi telefonul personal în caz de accident, risc la adresa vieții sau probleme de sănătate.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a insistat că sunt mulți părinți și profesori care au pledat pentru această măsură, care, în opinia sa, va spori disciplina în școli.

Legea "va crește autoritatea profesorilor și va îmbunătăți comunicarea în sălile de clasă. Este important, având în vedere că mulți copii suferă de dependență reală de telefonul mobil și au dificultăți de comunicare", a spus el.

De la începutul războiului din Ucraina, autoritățile ruse au întărit educația patriotică și disciplina în școli, notează agenția de presă spaniolă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
telefoane mobile