Secretarul general al NATO respinge cererea Ucrainei de a primi muniții cu fragmentație

Secretarul general al NATO respinge cererea Ucrainei de a primi muniții cu fragmentație
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2023

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a respins sâmbătă cererea Kievului de a primi muniții cu fragmentație și arme incendiare cu fosfor, explicând că Alianța Nord-Atlantică nu furnizează asemenea armament, relatează DPA, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''NATO nici nu a recomandat, nici nu a furnizat aceste tipuri de arme. Noi livrăm artilerie și alte tipuri de arme, dar nu bombe cu fragmentație'', a declarat Stoltenberg pentru postul RTL/ntv la Conferința de securitate de la Munchen.

Medicul de la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași reținut în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la pacienți decedați, arestat preventiv CITEȘTE ȘI Medicul de la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iași reținut în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la pacienți decedați, arestat preventiv

Înalta oficialitate aliată a spus că, în general, Occidentul ar trebui să evite prudența excesivă în ceea ce privește livrările sale de arme pentru Ucraina, el avertizând cu privire la consecințele unei eventuale victorii a Rusiei în războiul lansat în urmă cu aproape un an împotriva țării vecine.

În cadrul Conferinței de securitate de la Munchen, vicepremierul ucrainean Olaksandr Kubrakov a solicitat muniții cu fragmentație și arme incendiare cu fosfor pentru dotarea armatei ucrainene. Ambele tipuri de arme sunt extrem de controversate, iar munițiile cu fragmentație sunt interzise de o convenție internațională încheiată la Oslo în 2008, care nu a fost semnată însă nici de Ucraina, nici de Rusia. Declarațiile lui Kubrakov au fost susținute sâmbătă și de ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba, care a explicat că, întrucât Ucraina nu este parte semnatară a convenției respective, țara sa le poate utiliza în mod legal. În plus, Kievul are dovezi că Rusia folosește deja muniție cu fragmentație pe front.

viewscnt
Afla mai multe despre
munitii cu fragmentatie
razboi rusia ucraina
nato ucraina
arme incendiare cu fosfor