Serbia se va dota cu drone chinezești înarmate, o premieră pentru Beijing în Europa

Serbia se va dota cu drone chinezești înarmate, o premieră pentru Beijing în Europa
scris 11 sep 2019

Armata sârbă va primi drone înarmate construite în China în lunile următoare, ceea ce reprezintă primul caz în care aparate de zbor controlate de la distanță chinezești sunt vândute unei țări europene, au declarat oficiali citați de publicația americană Stars and Stripes.

În termen de șase luni va avea loc livrarea în Serbia a nouă drone Chengdu Pterodactyl-1, care ar putea fi urmată de o comandă de încă 15, informează presa de la Belgrad, scrie Agerpres.

PSD refuză să modifice OUG 114, deși promisese acest lucru CITEȘTE ȘI PSD refuză să modifice OUG 114, deși promisese acest lucru

Se estimează că vânzarea de drone a Chinei este cel mai mare export de echipament militar în Europa din ultimele decenii și marchează cea mai semnificativă incursiune a Beijingului pe un continent unde forțele armate s-au bazat în mod tradițional pe fabricanții de arme americani și europeni.

China a devenit tot mai angajată economic în Serbia și în alte țări din sud-estul Europei, în cadrul proiectului său "Belt and Road" care reface vechiul Drum al Mătăsii, în special în ceea ce privește proiectele de infrastructură precum drumuri, căi ferate și porturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
drone
serbia
china