Șoc în Cehia - Bohemia Energy, cel mai mare grup furnizor de energie alternativă, cu aproape 1 milion de clienți, se oprește din cauza creșterii prețurilor

Șoc în Cehia - Bohemia Energy, cel mai mare grup furnizor de energie alternativă, cu aproape 1 milion de clienți, se oprește din cauza creșterii prețurilor
scris 14 oct 2021

Bohemia Energy, cel mai mare grup furnizor de energie alternativă din Republica Cehă, își oprește activitatea, cu efect imediat, din cauza creșterii prețurilor.

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Compania are aproximativ 900.000 de clienți.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Bohemia Energy a arătat că este „forțată la acest pas drastic” din cauza creșterii puternice a prețurilor pe piața angro, unde prețul energiei electrice și cel al gazelor naturale sunt acum de trei ori mai mari decât anul trecut.

Clienții săi vor fi deserviți acum de furnizorii de ultimă instanță, inclusiv de cel mai mare producător de energie electrică din Cehia, compania electrică controlată de stat ČEZ.

Prim-ministrul Andrej Babiš a declarat că Guvernul său se ocupă de eșecul Bohemia Energy, cerând Biroului de Reglementare a Energiei să ia în considerare plafonarea prețurilor la energie pentru furnizorii care deservesc acești clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
bohemia
gaze