Speriați de sancțiunile SUA, oligarhii ruși își mută superiahturile în Maldive

Speriați de sancțiunile SUA, oligarhii ruși își mută superiahturile în Maldive
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2022

Cel puțin cinci superiahturi deținute de miliardari ruși erau ancorate în Maldive sau navigau spre această națiune insulară din Oceanul Indian care nu are un tratat de extrădare cu Statele Unite, potrivit datelor de urmărire a navelor citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Superiachtul Clio, deținut de Oleg Deripaska, fondatorul gigantului de aluminiu Rusal, care a fost sancționat de Statele Unite încă din 2018, a ancorat miercuri în largul capitalei Male, potrivit bazei de date maritime MarineTraffic.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Nava Titan, deținută de Alexander Abramov, co-fondator al producătorului de oțel Evraz, a sosit pe 28 februarie, scrie Hotnews.ro.

Alte trei iahturi deținute de miliardari ruși au fost văzute miercuri în croazieră în apele Maldivelor, potrivit datelor.

Printre acestea se numără Nirvana, de 88 de metri, deținut de cel mai bogat om din Rusia, Vladimir Potanin.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Majoritatea navelor au fost văzute ultima dată ancorate în porturile din Orientul Mijlociu la începutul anului. Un purtător de cuvânt al guvernului din Maldive nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Statele Unite au anunțat că vor lua măsuri stricte pentru a confisca proprietățile rușilor sancționați.

"Săptămâna viitoare, vom lansa un grup operativ transatlantic multilateral pentru a identifica, vâna și îngheța bunurile companiilor și oligarhilor ruși sancționați - iahturile lor, vilele lor și orice alte câștiguri ilicite pe care le putem găsi și îngheța în conformitate cu legea", a transmis Casa Albă într-un tweet duminică.

viewscnt
Afla mai multe despre
maldive
iahturi