Stellantis a oprit toate activitățile din Rusia

Stellantis a oprit toate activitățile din Rusia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 apr 2022

Grupul auto Stellantis, al doilea cel mai mare din Europa și unul din primele cinci din lume, a anunțat că-și suspendă toate activitățile din Rusia, după ce anterior anuțase că se confruntă cu probleme tot mai mari de aprovizionare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Stellantis este a doua companie auto cu rădăcini franceze care decide să-și suspende activtățile în Rusia, după ce Renault făcuse acest lucru în urmă cu trei săptămâni. Stellantis spune că sancțiunile impuse Rusiei sunt tot mai dure.

„În urma întăririi zi după zi a sancțiunilor încurcișate și a dificultăților logistice întâlnite zilnic, Stellantis a decis să suspende activitățile industriale în Kaluga și garantează respectarea în întregime a sancțiunilor încrucișate și protejarea angajaților săi”.

FOTO Mercedes a depășit pragul de 1.000 km cu o singură încărcare, cu un consum record CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes a depășit pragul de 1.000 km cu o singură încărcare, cu un consum record

Stellantis „condamnă violența” și spune că va „susține toate acțiunile care vor permite instaurarea păcii”.

Grupul auto cu sediul în Amsterdam, dar cu acționari francezi și italieni, inclusiv Guvernul Franței, este unul dintre ultimii constructori auto care își opresc activitatea în Rusia, după invazia Ucrainei.

Anterior, șeful Stellantis, Carlos Tavares, a făcut declarații potrivit cărora compania încearcă să mute producția de vehicule utilitare din Rusia într-o altă țară Europeană. De asemenea, el a anunțat că oprește orice investiție în afacerea din Rusia.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis rusia
carlos tavares