Țările grupului de la Vișegrad și Slovenia fac front comun în jurul lui Viktor Orban în disputa cu Bruxellesul

Țările grupului de la Vișegrad și Slovenia fac front comun în jurul lui Viktor Orban în disputa cu Bruxellesul
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2021

Premierii Poloniei, Republicii Cehe, Slovaciei și Sloveniei au strâns vineri rândurile în jurul omologului lor ungar Viktor Orban în confruntarea acestuia cu Bruxellesul și în privința temelor pe care aceste țări consideră că ar trebui să fie prioritare pentru Uniunea Europeană, relatează agenția EFE, citată de Agepres.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

''Avem mult noroc că în acest semestru Slovenia prezidează (Consiliul) UE și că (prim-ministrul) Janez Jansa este în fruntea Consiliului UE'', a spus Viktor Orban la finalul unui summit la care au participat la Ljubljana cele patru state ale grupului de la Vișegrad și Slovenia.

Șeful guvernului de la Budapesta a acuzat instituțiile europene că se ocupă de ''teme greșite'' și Parlamentul European că a transformat tema statului de drept într-un ''jihad'' împotriva politicienilor conservatori.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

El a răspuns astfel unei întrebări legate de rezoluția votată în ziua anterioară de Parlamentul European, în care se solicită Comisiei Europene să sancționeze Ungaria - inclusiv prin activarea mecanismului de suspendare a fondurilor europene în caz de încălcare a statului de drept - pentru noua sa lege de combatere a promovării homosexualității în școli.

Premierul conservator sloven Janez Jansa, mare aliat al lui Orban și având el însuși fronturi deschise cu Bruxellesul, a apreciat legat de acest subiect că drepturile fundamentale în UE nu ar trebui să însemne doar nediscriminare, ci și dreptul statelor membre să-și organizeze învățământul conform propriei culturi și credințe religioase.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
visegrad