Toyota începe producția noului C-HR în Turcia

Toyota începe producția noului C-HR în Turcia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 nov 2023

Noua generație a SUV-ului Toyota C-HR, prezentată în premieră în vara acestui an, intră în producție în uzina din Turcia a constructorului japonez, modelul fiind dedicat pieței europene. Mașina va avea versiuni PHEV, iar bateriile vor fi produse local.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota anunță o investiție suplimentară de 308 milioane de euro în uzina din Sakarya, Turcia, unde începe producția noii generații a SUV-ului de clasă B C-HR, destinat exclusiv pieței din Europa. Este totodată prima uzină a Toyota din regiune care va produce automboile plug-in hybrid. C-HR va fi asamblat împreună cu modelele Corolla. Capacitatea uzinei de baterii va fi de 75.000 unități anual.

VIDEO Grindeanu: Start pentru lucrările pe Varianta Ocolitoare Comarnic! CITEȘTE ȘI VIDEO Grindeanu: Start pentru lucrările pe Varianta Ocolitoare Comarnic!

Toyota C-HR este la a doua generație și vine, de această dată, cu un design foarte apropiat de cel al modelului electric bZ4X, dar păstrează silueta coupe, cu care a atras atenția prima generație.

În același timp, oferta de motorizări este diversificată, având trei motoare hibrid clasice, de 1.8 și 2.0 litri, inclusiv una cu tracțiune integrală (AWD-i), precum și o motorizare PHEV, bazată pe motorul de 2.0 litri.

„Suntem încântați de lansarea noului Toyota C-HR și a facilităților de producție extinse ale TMMT. Capacitatea de a produce o variantă hibrid plug-in cu baterii asamblate local va extinde și mai mult oferta multi-tehnologie a Toyota, către obiectivul său de reducere de 100% CO2 în gama sa de vehicule în Europa până în 2035”, a declarat Yoshihiro Nakata, președintele Toyota Motor Europe”.

DOCUMENTE Final în cazul Daciei Spring incendiate: rezultatul schimbă radical situația CITEȘTE ȘI DOCUMENTE Final în cazul Daciei Spring incendiate: rezultatul schimbă radical situația

Toyota Motor Europe, care coordonează producția și vânzările japonezilor în regiune, are peste 25.000 de angajați și a investit peste 11 miliarde euro în Europa, începând din 1990. Are opt fabrici în Portugalia, Marea Britanie, Franța, Polonia, Republica Cehă și Turcia, și o rețea de 28 de companii naționale de marketing și vânzări și aproximativ 2.800 de puncte de vânzare cu amănuntul în 53 de țări (UE, Marea Britanie, țări EFTA + Rusia, Israel, Turcia și alte țări din Europa de Est). În 2022, TME a vândut 1.080.975 de vehicule în Europa având o cotă de piață de 6,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota c-hr
toyota suv
hibrid toyota