China continuă să facă probleme celor mai mulți constructori auto străini. Nissan încheie trimestrul cu creștere pe toate piețele, cu excepția Chinei

China continuă să facă probleme celor mai mulți constructori auto străini. Nissan încheie trimestrul cu creștere pe toate piețele, cu excepția Chinei
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 nov 2023

China continuă să facă probleme celor mai mulți constructori auto străini, din cauza schimbărilor frecvente de legislație, dar mai ales din cauza concurenței tot mai puternice din partea mărcilor locale. Nissan continuă să fie afectată pe această piață, însă reușește să crească pe linie în toate celelalte regiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nissan a vândut 1,64 milioane de autovehicule în al doilea trimestru al anului fiscal 2023 – 2024, după o creștere de 5,5%, la finalul unei luni septembrie care a adus o majorare de aproape 10 procente, cu 301.089 autovehicule vândute la nivel global. Pentru constructorul nipon este un moment extrem de important, având în vedere că anul 2023 a fost unul cu rezultate fluctuante și cu scăderi pe unele piețe care au împiedicat compania să poată considera că a început procesul de revenire.

Pe regiuni, cele mai mari creșteri au fost în America de Nord, unde Mexic, cu 116.470 de vehicule (+54,6%), și SUA, cu 461.230 unități (+36,8%) au condus avansul regional la 40%. Și în Europa situația s-a îmbunătățit vizibil pentru marca japoneză, după ce în anii anteriori vânzările scăzuseră sistematic către minime istorice. Acum, volumul de 157.714 a fost cu 19,3% mai mare decât cel din 2022, după o creștere în septembrie de 30%, cu aproape 40.000 de vehicule vândute.

Secretul anunțului VW privind fabrica de baterii din Europa de Est CITEȘTE ȘI Secretul anunțului VW privind fabrica de baterii din Europa de Est

În privința producției, situația este ceva mai nuanțată, deoarece compania a continuat să-și diminueze volumele asamblate în uzinele din afara Japoniei, pentru a-și îmbunătăți gradul de ocupare pe uzinele principale.

De asemenea, producția din China a scăzut ca urmare a transferului de acțiuni către Dongfeng. În total, compania a produs 1,66 milioane de vehicule, cu 2,8% mai multe față de anul trecut, însă în China a înregistrat o scădere de 34 de procente, cu un total de 341.723 unități, iar pe piețele emergente (Brazilia, India, Africa de Sud și altele), producția a scăzut cu 14,5%, la 200.859 unități.

În total, producția din afara Japoniei, care reprezintă cea mai mare parte a producției companiei, s-a ridicat la 1,3 milioane vehicule, cu 4 procente sub nivelul din 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan vanzari
productie nissan
nissan rezultate