Organizația lui George Soros se retrage din Turcia

Organizația lui George Soros se retrage din Turcia
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 nov 2018

Grupul Open Society Foundations al omului de afaceri George Soros a informat că își va încheia operațiunile în Turcia, la câteva zile după ce președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, l-a acuzat pe acesta că încearcă să distrugă națiuni, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Organizația a informat că este ținta unor acuzații nefondate în presa din Turcia, din cauza cărora nu își mai poate continua munca, scrie News.ro.

De asemenea, organizația este vizată de o investigație a Ministerului de Interne care are ca scop demonstrarea unei legături între fundație și protestele din Gezi Park în Istanbul, din 2013. Organizația neagă aceste acuzații.

Kia face un pas important pentru imaginea mărcii în Europa: semnează cu Poliția din Polonia CITEȘTE ȘI Kia face un pas important pentru imaginea mărcii în Europa: semnează cu Poliția din Polonia

Unul dintre fondatorii din Turcia, Hakan Altinay, se află printre cele 13 persoane reținute de autoritățile turce acum 10 zile, acuzate că l-au susținut pe activistul Osman Kavala, care se află în închisoare, în încercările sale de a da jos guvernul.

Într-un discurs de săptămâna trecută, Erdogan a legat aceste arestări de Soros. „Persoana care a finanțat teroriștii în timpul incidentelor din Gezi se află deja la închisoare”, a declarat el la o întâlnire a administratorilor locali.

„Și cine se află în spatele lui? Faimosul evreu Soros. El este un om care numește oameni cu scopul de a diviza națiuni și a le distruge. El are mulți bani și îi cheltuiește cu acest scop”, a adăugat Erdogan.

Fundația a comunicat că „noile investigații” încearcă să găsească legături cu protestele Gezi: „Aceste eforturi nu sunt noi și sunt în afara realității”.

De asemenea, organizația a comunicat că va aplica pentru lichidarea legală a operațiunilor cât de curând posibil.

viewscnt
Afla mai multe despre
open society foundations
george soros