Turcia amenință cu confiscarea fabricilor dacă nu vând măști chirurgicale guvernului

Turcia amenință cu confiscarea fabricilor dacă nu vând măști chirurgicale guvernului
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2020

Autoritățile turce vor confisca fabricile producătoare de măști dacă acestea nu acceptă până luni seara să vândă produse guvernului, a declarat ministrul de interne Suleyman Soylu, în timp ce Ankara încearcă să stopeze răspândirea epidemiei de coronavirus, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Numărul morților din cauza noului coronavirus a crescut de la nouă la 30 duminică, cu 1.256 de cazuri confrmate după o creștere a numărului acestora în ultimele două săptămâni, scrie Agerpres.

Casele de modă Saint Laurent și Balenciaga vor produce măști sanitare CITEȘTE ȘI Casele de modă Saint Laurent și Balenciaga vor produce măști sanitare

Autoritățile au efectuat raiduri simultane la depozitele de măști faciale duminică dimineață pentru a le cere patronilor să semneze contracte cu Ministerul Sănătății și să înceteze să le mai acumuleze în stocuri, a declarat Soylu, citat de ziarul Hurriyet.

"Noi le-am cerut încă o dată să semneze contracte cu Ministerul Sănătății până în această seară la ora 20:00. Altfel, avem și alte mijloace și nu vom ezita defel să le utilizăm", a avertizat ministrul turc, potrivit aceluiași cotidian.

"Vom cumpăra aceste măști și încă la un preț bun", a spus el. "Dumnezeu ne este martor, ei au la dispoziție 10-12 ore sau mâine le vom recheziționa fabricile", a adăugat acesta.

Turcia a luat o serie de măsuri pentru a preveni propagarea noului coronavirus încă de la apariția sa în urmă cu două săptămâni, limitând utilizarea spațiilor publice, impunând restricții de călătorie și anunțând un program de sprijin economic de 15 miliarde de dolari pentru a-și susține economia aflată în dificultate pe fondul pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
măști chirurgicale
turcia