Turcia susține că nu se va supune sancțiunilor SUA privind cumpărarea de sisteme de apărare rusești

Turcia susține că nu se va supune sancțiunilor SUA privind cumpărarea de sisteme de apărare rusești
scris 6 mai 2019

Vicepreședintele turc Fuat Oktay a declarat duminică, referitor la un acord care a tensionat legăturile dintre aliații NATO, că Turcia nu se va supune niciodată sancțiunilor SUA privind înțelegerea de a cumpăra sisteme de apărare rusești S-400.

Washingtonul a spus că sistemele S-400 ar putea compromite capacitatea avioanelor sale de luptă F-35, pentru care are o înțelegere separată cu Turcia, scrie Reuters, și a avertizat cu privire la posibile sancțiuni din partea Statelor Unite dacă Ankara merge mai departe în acordul cu Rusia, scrie News.ro.

ANALIZĂ Românii au căutat joburi din domeniile financiar-contabilitate, transport și resurse umane, în luna aprilie CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Românii au căutat joburi din domeniile financiar-contabilitate, transport și resurse umane, în luna aprilie

La rândul ei, Ankara a transmis că sistemele S-400 și avioanele F-35 nu vor avea legătură unele cu altele și că nu va renunța la acestea din urmă.

Într-un interviu acordat Kanal 7, Oktay a declarat că îngrijorările SUA cu privire la acestă chestiune nu sunt raționale și a adăugat că Turcia nu va da înapoi.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
turcia
sistem de aparare rusesc