Ungaria consideră Huawei un partener strategic, în pofida îngrijărilor legate de securitate ale Occidentului

Ungaria consideră Huawei un partener strategic, în pofida îngrijărilor legate de securitate ale Occidentului
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2019

Ungaria consideră Huawei Technologies un partener strategic în domeniul IT, a declarat marți ministrul de Finanțe Mihaly Varga, care a respins îngrijorările multor state occidentale legate de siguranța utilizării produselor companiei chineze, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Varga a afirmat într-un comunicat publicat după o întâlnire cu un oficial de rang înalt al Huawei că această companie va ajuta Ungaria să își dezvolte rețeaua de internet broadband și să îndeplinească obiectivul ca 90% din familii să aibă acces la internet de mare viteză până în 2025, în conformitate cu un acord anterior, scrie News.ro.

VIDEO Triculescu, șefa ANAF, prima apariție în public, cu emoții - chemată la comisia de abuzuri din Parlament. Reproșuri vehemente pentru procedura de poprire a conturilor bancare și modul greoi de ridicare CITEȘTE ȘI VIDEO Triculescu, șefa ANAF, prima apariție în public, cu emoții - chemată la comisia de abuzuri din Parlament. Reproșuri vehemente pentru procedura de poprire a conturilor bancare și modul greoi de ridicare

Guvernele occidentale sunt îngrijorate că Huawei ar putea facilita spionajul guvernului chinez prin intermediul tehnologiei sale.

Statele Unite au cerut aliaților lor să nu folosească produse ale Huawei.

Grupul chinez a negat în mod repetat că tehnologia sa poate fi utilizată pentru spionaj.

În Ungaria, Huawei are peste 2.000 de angajați și cel mai mare centru de logistică din afara Chinei, a notat Varga după întâlnirea lui cu James Li, președintele regional al operațiunilor Huawei din Europa.

În Europa Centrală, Ungaria și Polonia au dezvoltat în ultimii ani relații foarte strânse cu China, fiind în căutarea de oportunități economice.

Polonia a arestat însă în ianuarie un director al Huawei, pe care îl acuză de spionaj, iar Varșovia este una dintre țările europene care analizează excluderea echipamentelor Huawei din rețeaua de internet 5G.

Cel mai mare operator de rețele de telecomunicații din Cehia, CETIN, a anunțat luna trecută că riscurile legate de tehnologia Huawei sunt gestionabile.

Serviciul de Comunicații Speciale (STS) din România a anunțat recent că echipamentele Huawei nu sunt folosite în nicio rețea de infrastructură majoră a statului aflată sub administrația instituției.

PNL, cel mai mare partid de opoziție din România, vrea ca Huawei să nu aibă acces la construcția rețelei de internet 5G din țară, din motive de securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei technologies
ungaria