Ucraina vrea să încheie un contract pe termen lung cu Rusia privind tranzitul gazelor naturale

Ucraina vrea să încheie un contract pe termen lung cu Rusia privind tranzitul gazelor naturale
scris 10 oct 2019

Ucraina vrea să încheie un contract pe termen lung cu Rusia privind tranzitul gazelor naturale, realizat la standarde europene, a afirmat miercuri premierul ucrainean Oleksiy Honcharuk, adăugând că Kievul nu va accepta acordul pe termen scurt propus de Moscova, transmite Reuters.

Actualul contract pe zece ani ce reglementează tranzitul gazelor naturale rusești spre Europa prin Ucraina expiră în ianuarie 2020, iar Moscova ar dori în viitor să ocolească acest intermediar cu care în ultimii ani a avut numeroase conflicte pe tema plăților pentru gazele naturale livrate. Pe baza acestui contract a fost livrată anul trecut 40% din cantitatea de gaze exportată de Rusia în UE, scrie Agerpres.

Fiul secretarului general al Guvernului, instalat președinte CA al IAR Brașov CITEȘTE ȘI Fiul secretarului general al Guvernului, instalat președinte CA al IAR Brașov

Luna trecută au avut loc la Bruxelles discuții privind gazele naturale între Rusia, Ucraina și Uniunea Europeană, dar nu s-a ajuns la niciun acord. Negocierile vor continua și luna aceasta pentru a se ajunge la un acord înainte de ianuarie 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze naturale
ucraina
rusia