Bosch deschide un centru de inginerie în Sofia, cu 200 de angajați

Bosch deschide un centru de inginerie în Sofia, cu 200 de angajați
scris 9 oct 2019

Grupul german Robert Bosch, printre cei mai mari furnizori de servicii și tehnologie la nivel global, a deschis un centru de inginerie auto în Bulgaria, cu un număr inițial de aproximativ 200 de angajați.

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

 

Noul centru, situat în capitala Sofia, va dezvolta tehnologii pentru industria auto, precum sisteme de asistență la condus și tehnologii pentru condusul autonom și mobilitate electrică.

Centrul de inginerie din Sofia va colabora cu centrele similare ale Bosch din Budapesta și Cluj. Numărul de angajați este preconizat să crească la peste 500 de persoane până în 2023, de la aproximativ 200 de persoane în prezent.

Bosch pierde definitiv procesul cu inspectorii Concurenței și nu poate scăpa de amendă CITEȘTE ȘI Bosch pierde definitiv procesul cu inspectorii Concurenței și nu poate scăpa de amendă

Investiția consolidează prezența Bosch pe piața bulgară. Grupul german a raportat afaceri de 104 milioane de euro în Bulgaria în 2018, în creștere cu 19% față de anul anterior.

În România, unde grupul este prezent de 25 de ani, Bosch a raportat vânzări nete de 1,2 miliarde de euro anul trecut, în urcare cu 8,6% de la 931 milioane de euro în 2017.

Bosch are peste 7.800 de angajați în România, din care aproximativ 570 de persoane la centrul de inginerie din Cluj.

viewscnt
Afla mai multe despre
bosch
centru inginerie bulgaria
centru inginerie auto sofia
deschidere
investitie