Un grup media apropiat puterii din Ungaria obține frecvența unui radio independent

Un grup media apropiat puterii din Ungaria obține frecvența unui radio independent
scris 12 apr 2021

Un post de radio independent din Ungaria, obligat să-și înceteze emisia în februarie, a anunțat că vechea sa frecvență a fost atribuită unui post de radio aparținând unui grup apropiat al premierului Viktor Orban, notează AFP.

Klubradio, ale cărui informații și dezbateri sunt deseori critice față de guvern, transmite online din februarie, după ce i s-a refuzat apelul pentru a-și păstra licența de utilizare, scrie Agerpres.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Comisia Europeană și Statele Unite au denunțat cu acea ocazie un nou atac asupra libertății presei în Ungaria.

Autoritatea de reglementare media din Ungaria, NMHH, a afirmat în septembrie că Klubradio nu a respectat regulile administrative pentru reînnoirea licențelor. La 30 martie, a atribuit frecvența 92.9 FM Spirit FM, care aparține unui grup media apropiat de Viktor Orban.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Potrivit șefului postului Klubradio, Laszlo Arato, NMHH a acționat într-un mod ilegal. Autoritatea de reglementare "a acordat frecvența unui grup media apropiat guvernului, deși am lansat acțiuni în justiție, încă în curs, pentru recuperarea frecvenței", a declarat el duminică pentru AFP.

Proprietarul Spirit FM, grupul ATV, "încearcă să păstreze o aparentă independență, dar orice voce de opoziție pe canalele sale este strict controlată", a subliniat el.

EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București CITEȘTE ȘI EFdeN, cu sprijinul ENGIE, pune România pe harta inovației sustenabile. Prestigioasa competiție de locuințe solare, Solar Decathlon Europe 2023, se va desfășura la București

Klubradio, care a început să emită în anii 1990, s-a confruntat în ultimii ani cu o serie de obstacole și lupte juridice pentru a putea să funcționeze după instalarea la putere în 2010 a guvernului de dreapta condus de Viktor Orban.

NMHH, ai cărui lideri sunt apropiați Fidesz, partidul la guvernare, susține că decizia sa nu are niciun caracter politic.

În 2020, organizația Reporteri fără frontiere (RSF) a plasat Ungaria pe locul 89 în Indicele anual al libertății presei mondiale, o pierdere de 16 puncte, citând o reducere accentuată a libertății presei în această țară.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

În ultimii ani, majoritatea mass-media independente au ieșit din afaceri ori au fost preluate de persoane apropiate puterii de la Budapesta. 

viewscnt
Afla mai multe despre
klubradio
ungaria
radio independent