Un milion și jumătate de turci îi spun pe rețele de socializare ”Ajunge” lui Erdogan

Un milion și jumătate de turci îi spun pe rețele de socializare ”Ajunge” lui Erdogan
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2018

Un milion și jumătate de turci i-au spus ”Ajunge”, pe rețele de socializare, președintelui lor Recep Tayyip Erdogan, care a promis să demisioneze dacă populația o dorește, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Dacă într-o zi țara spune «ajunge», trebuie să ne retragem”, a declarat marți șeful statului într-un discurs în Parlament, scrie News.ro.

La puțin timp după acest discurs, hashtagul  #Tamam (ajunge, în turcă) a devenit viral pe Twitter, în Turcia.

”Vrem democrație și îi spunem #Tamam lui Erdogan. Vă rog, plecați, ați făcut lucruri rele țării dumneavoastră și poporului dumneavoastră. Ajunge!”, declara un utilizator al rețelei de socializare.

FOTO După controversa pe tema autismului, actrița Manuela Hărăbor a fost numită consilier onorific al premierului Dăncilă CITEȘTE ȘI FOTO După controversa pe tema autismului, actrița Manuela Hărăbor a fost numită consilier onorific al premierului Dăncilă

Trei riivali ai lui Recep Tayyip Erdogan în alegerile prezidențiale au luat și ei parte la această inițiativă.

”Timpul s-a scurs. Ajunge!”, a declarat pe Twitter candidatul Partidului Republican al Poporului (CHP), principalul partid de opoziție, Muharrem Ince.

Alegeri prezidențiale prezidențiale anticipate și totodată legislative vor avea loc pe 24 iunie în Turcia, iar președintele în exercițiu Erdogan este mare favorit.

Învingătorul în alegerile prezidențiale va dispune de o putere executivă lărgită, odată cu trecerea de la un regim parlamentar la unul prezidențial, potrivit unei reforme constituționale aprobate cu un scor strâns anul trecut prin referendum.

Erdogan, liderul cel mai popular și care provoacă totodată cele mai mari disensiuni din istoria țării, conduce Turcia de 15 ani.

Un milion și jumătate de mesaje erau înregistrate pe rețele de socializare miercuri, la o zi după discurs, potrivit Le Monde.

Guvernul a apreciat că acest val de mesaje a fost lansat de roboți informatici programați de Partidul turc al Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat de Ankara o organizație teroristă, și de către Fethullah Gülen, un predicator în exil acuzat de autorități că se află la originea puciului eșuat din iulie 2016.

”Cea mai mare parte (a mesajelor) este trimisă din țări în care FETO (mișcarea lui Gülen) și PKK sunt active. Cea mai mare parte sunt conturi robotizate (...). Cum rănâne cu mesajele din interiorul (țării)?”, a declarat un purtător de cuvânt al formațiunii aflate la putere, Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP, islamo-conservator).

”Eroi ai tastaturii care nu știu ce înseamnă urnele, ne revedem în seara de 24 iunie”, a adăugat Mahir Unal.

Persoane au ieșit de asemenea în stradă, la Istanbul, să manifesteze.

Zece manifestanți au fost reținuți de poliție, care i-a eliberat rapid, potrivit presei locale.

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
turcia